Naujienų sąrašas

Infomobilis Šalčininkuose

Rugojūčio 23 d. prie J. Sniadeckio gimnazijos įsikūrė Infomobilio komanda, supažindinusi lankytojus su inžinerinėmis profesijomis. Vaikai ir jaunimas turėjo progą pagalvoti, o gal ir apsispręsti, dėl ateities perspektyvų. 

Įdomiai, inovatyviai ir išsamiai lankytojams pristatyta inžinerija, kaip moderni ir perspektyvi profesija. Viena pirmųjų Infomobilyje apsilankė Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Beata Petkevič, linkėjusi sėkmingai realizuoti profesinio orientavimo programą. Anot jos, inžinerija – tai šiuolaikiška ir įvairius mokslus jungianti profesija, turinti puikias perspektyvas ir įsidarbinimo galimybes. Šalčininkų seniūnijos seniūnas Gžegož Jurgo taip pat atvyko prie autobuso – laboratorijos ir domėjosi pristatomomis technologijomis, išbandė suvirinimo simuliatorių. 

Infomobilio komanda siūlo apsilankyti šiuolaikiška inžinerinio mokymo įranga aprūpintame autobuse – laboratorijoje. Frezavimo ir tekinimo staklės, 3D spausdintuvas, suvirinimo stimuliatorius, mokomieji stendai leidžia susipažinti su darbo rinkoje paklausių profesijų galimybėmis. Infomobilyje taip pat pristatytos reikšmingiausios Šalčininkų rajono gamybos, pramonės, logistikos ir statybos įmonės. 

Plačiau - rajono savivaldybės parengtame straipsnyje