Naujienų sąrašas

Infomobiliai lankėsi Šiauliuose vykusioje "Atviroje inžinerinės pramonės laboratorijoje

Rugsėjo 12-13 dienomis Šiauliuose pirmą kartą surengta „Atviros inžinerinės pramonės laboratorija“ siekiant sudominti jaunimą apie šiandienos ir ateities profesijas bei įtvirtinti Šiaulius kaip inžinerinės pramonės miestą. 

Dviejų dienų renginyje sveikinimo kalbą sakė Ūkio ministras M. Sinkevičius, LPK prezidentas Robertas Dargis, o pranešimą apie skaitmenizacijos svarbą Lietuvos regionų pramonei pristato LINPRA direktorius Gintaras Vilda. 

Drauge su Šiaulių pramonininkų asociacija ir technologijų perdavimo ekspertais buvo surengta motyvacinė sesija moksleiviams, studentams ir jų tėvams „Mokslas, verslas ir pramonė 4.0“. Praktinėse dirbtuvėse „Pagamink ir išbandyk“ jaunimas projektavo gaminius, konstravo nuotoliniu būdu valdomus modelius.

Linksmoji dalis – Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius išbandė interaktyvią LINPRA Infomobilio laboratoriją, virinimo ir kitą pažangią įrangą. Infomobilis – vienas iš patraukliausių LINPRA projektų, skirtų jaunimui, tėvams, ir mokytojams pažinti inžinerinę pramonę bei jos įmones ir ateityje save ten realizuoti. 

Pirmąją renginio dieną renginio lankytojai turėjo galimybę apžiūrėti Šiaulių miesto inžinerinės pramonės įmonių gaminius, pabendrauti su studentais, kurie pristatė geriausius baigiamuosius darbus. Renginio metu buvo pristatyti motyvuojantys Estijos ir Vokietijos technologijų perdavimo ekspertų pranešimai apie mokslo ir verslo bendradarbiavimą 4-osios pramonės revoliucijos kontekste“. Interaktyviuose Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos infomobiliuose buvo galima išbandyti pažangią įrangą: 3D spausdintuvus, staklių valdymo ir gamybos ciklo simuliacines programas, žmogaus fiziologinių savybių testavimo įrangą, mokomuosius stendus.

Antroji laboratorijos diena buvo skirta praktinėms technologinių ir gamtamokslinių įgūdžių dirbtuvėms „Pagamink ir išbandyk“. Renginio dalyviai dirbo ir varžėsi trijose sekcijose: „3D projektavimas ir spausdinimas“, „Nuostabieji šviestukai“, „Nuotoliniu būdu valdomų modelių konstravimas ir varžybos“.

Šio renginio organizatorius – Šiaulių valstybinė kolegija, projekto partneriai – Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija (LINPRA), Šiaulių pramonininkų asociacija, Šiaulių universitetas ir Šiaulių profesinio rengimo centras.