Naujienų sąrašas

Infomobilis pradeda duomenų bazės sukūrimo darbus

Kviečiame įmones pildyti anketas, kartu kuriant infomobilio duomenų bazę.

Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija LINPRA, skatindama jaunuolius rinktis inžinerinės krypties profesijas, pradeda įgyvendinti projektą, kurio metu jau ateinančiais mokslo metais po Lietuvos ugdymo įstaigas keliaus modernios STEAM laboratorijos - infomobiliai. Parengta speciali metodinė medžiaga ir mobilioje laboratorijoje sumontuota moderni įranga vidurinių mokyklų moksleiviams padės iš arti pažinti gamtamokslinius dalykus ir matematikos bei technologijų meno (dizaino) pasaulius. Mokiniai galės atrasti inžinerinės pramonės specialybes, specialistų darbo procesus, o profesinio ugdymo centrų moksleiviai – atlikti profesinę praktiką.

Bendradarbiaujant su Vokietijos bei Latvijos metalo ir elektronikos pramonės darbdavių asociacijomis, LINPRA adaptavo tose šalyse sėkmingai veikiantį kombinuotą mobilios STEAM laboratorijos – Infomobilio - ir profesinio orientavimo modelį. LINPRA ne tik kuria ir taiko šį modelį, tačiau taip pat plėtoja interaktyvią duomenų bazę jaunimui, siekdama bendradarbiavimo tarp Lietuvos inžinerinės pramonės įmonių, savivaldybių, švietimo įstaigų.

Kuriamoje duomenų bazėje bus pateikiama informacija apie elektronikos bei metalo apdirbimo pramonės specialybes, profesinį mokymą, studijas bei karjeros galimybes, tad maloniai Jus kviečiame užpildyti anketą, kurią rasite skiltyje "Duomenų bazė". Tokiu būdu Jūsų atstovaujamos įmonės karjeros galimybės bus viešinamos ir pasiekiamos potencialiems darbuotojams.